HU EN RU IT

Rólunk | Cégünk | Történelmünk

Vállalatunk történelme 1906-ra nyúlik vissza, amikor megalapította Hoffman Miklós egyik jogelődünket a Magyar Szellőző Művek és Gépgyár Részvénytársaságot. Telephelye a XIV. kerületi Ilosvay utcában volt. Másik jogelődünk a Varga Testvérek Ventilátor és Lemezárugyára 1910-ben alakult az ő telephelyük a XIII. kerületi Frangepán utcában volt. Az üzemekben gyártott termékek többsége az ipari technológiai folyamatok biztosítására szolgált.

Az 1994 októberében a magyar magánszemélyek által alapított Szellőző Művek Kft. megvásárolta a szakmai előd nevét, valamennyi fejlesztési eredményét, szabadalmait, műszaki dokumentációit, meghatározó üzemcsarnokait, gépeit, berendezéseit, műszereit.

Nagy tapasztalatú szakembereinek köszönhetően méreteinél fogva is rugalmas, innovatív a ventilátorok, porleválasztók és gáztisztítók, zajcsillapító rendszerek, valamint hegesztett szerkezetek tervezése, fejlesztése, gyártása, helyszíni szerelése és szervize terén.


1900-as évek
Vállalatunk történelme 1906-ra nyúlik vissza, amikor megalapította Hoffman Miklós egyik jogelődünket a Magyar Szellőző Művek és Gépgyár Részvénytársaságot.


20. század közepe
A Szellőző Művek az évek folyamán lendületesen fejlődött. Az első év, 1950 termelési értéke még csak 19,8 millió forint volt és 383 dolgozót foglalkoztatott. 1978-ban az évi terv már meghaladta a 750 millió forintot és a két fővárosi és két vidéki gyáregységben 2300 dolgoztak.


Napjainkban
Az 1994 októberében a magyar magánszemélyek által alapított Szellőző Művek Kft. megvásárolta a szakmai előd nevét, valamennyi fejlesztési eredményét, szabadalmait, műszaki dokumentációit, meghatározó üzemcsarnokait, gépeit, berendezéseit, műszereit.

 
A Szellőző Művek Kft. 2013. január 1-jétől termékeit az EB 327/2011 EU rendelet és a 65/2011.(IV.15.) Korm. rendelet (Öko rendelet) előírásai szerint tervezi, gyártja és dokumentálja. A Szellőző Művek Kft. honlapja jelenleg nem konkrét típusok adatait, hanem a gyártott típuscsaládok tájékoztató információit tartalmazza, ezért a Szellőző Művek Kft. az EU rendelet szerinti termékinformációs követelményeket kielégítő tájékoztatást ajánlatkérőink számára a konkrét típus kiválasztása után az ajánlati dokumentációban szolgáltatja. A közeljövőben tervezett honlap tartalom bővítést követően a jellemző típusok és standard méretek adatai közvetlenül elérhetővé válnak.
© SZELLŐZŐ MŰVEK KFT.    |    1116 Budapest, Építész utca 8-12.    |    1509 Budapest, Pf. 12.    |    Tel.: +36-_1-204-_5972    |    Fax: +36-_1-204-_5972    |    E-mail: info@szellozomuvek.hu