HU EN RU IT

Infóbázis | Infotár

Elragadási sebesség, zárósebesség

Egy elszívórendszernél a poros teret ill. a por keletkezési helyét olyan sebességű légárammal kell megszívni, ami jóval nagyobb a por esési sebességénél, hogy azt biztosan elragadjuk.

Sebesség, transzport vagy csővezetéki sebesség

A por keletkezési vagy az elszívási helyétől a poros közeg vezetéken halad a leválasztóba. Ebben az anyag lerakódásmentes továbbvitele és gazdaságossági kérdések alapján egy sebességet szokás választani, ami mintegy 20 m/s nagyságrendben mozog. Ez több tényezőtől függ, természetesen ettől többé-kevésbé eltérhet' E célszerű értékeket a tervezési szakkönyvek anyagféleségenként megadják'

porminta és a technológiai por

Vállalatunk, ha a rendelő nem tud felvílágosítást adni a leválasztandó porról, mintát szokott kérni. Ez a minta - gyakran még a legjobb indulat és gondos gyűjtés dacára sem azonos a technológiánál keletkezettel. Ennek több oka van. Nehéz a legfinomabb részarányát gyűjteni, hiszen az gyakran slszáll és még a közelben sem Ülepszik le. Sokszor belekerül a spontán lehullott durva anyag, amit a berendezés el sem fog szívni. Végül a por általában összetapad és a szemcsék mérete ettől megváltozik. (Általában egy-egy nagyobb szemcsére sok igen apró tapad föl, és így az megint a finom hányad lesz a kisebb.) Végeredményben az esetek túlnyomó többségében a beküldött por durvább a valóxígosnál.

ventilátor

A berendezés aktív része. lgen fontos a helyes ventilátor választása. Ehhez a szükséges térfogatáram,a rendszer gondosan számított ellenállása, mely a kilépési veszteséget is magába foglalva egyenlő a Ventilátor által létesített össznyomásnövekedéssel. SzÜkséges az esetleges szabályozási igény. Ha jelentősebb mennyiségű szennyező anyag megy át a ventilátoron erre komoly gondot kell fordítani. Nedves leválasztók esetén az esetleges korróziós hatásokra is gondolni kell. A ventilátorok helyen kiválasztásairól bővebb információt az általános ventilátor ismertetőből lehet nyerni.

Nedves mosók

Pontosabban fogalmazva a folyadékos leválasztók (hiszen nem biztos vagy víz, vagy vizes oldat a ,mosó' folyadék.) A benne lévő folyadék vagy segíti a más elvű leválasztási folyamatot vagy önmaga is aktív szerepet vállal.

Térfogatáram, légszállítás

jele:Q mért.egysége: m3/h angolul: flow rate
Időegység alatt átáramló közeg mennyisége.

Bernoulli törvénye

Bernoulli törvénye azt mondja ki, hogy egy közeg áramlásakor (a közeg lehet például víz, de levegő is) a sebesség növelése a nyomás csökkenésével jár. A Bernoulli-törvény pontosabban azt mondja ki, hogy áramló közegben egy áramvonal mentén a különböző energia összetevők összege állandó. A törvényt a holland-svájci matematikus és természettudós Daniel Bernoulliról nevezték el, noha ezt már korábban felismerte a szintén bázeli Leonhard Euler és mások.

Az oldal szerkesztés alatt.Partnereink

Fontosnak tartjuk a kiváló kapcsolattartást és együttműködést a megrendelőinkkel és beszállítóinkkal.
tovább...Segíthetünk?

Ha bármi kérdése van, írjon nekünk az info@szellozomuvek.hu e-mail címre! Készséggel segítünk Önnek, hogy elérje célját.
Bisnode tanusitvany
A Szellőző Művek Kft. 2013. január 1-jétől termékeit az EB 327/2011 EU rendelet és a 65/2011.(IV.15.) Korm. rendelet (Öko rendelet) előírásai szerint tervezi, gyártja és dokumentálja. A Szellőző Művek Kft. honlapja jelenleg nem konkrét típusok adatait, hanem a gyártott típuscsaládok tájékoztató információit tartalmazza, ezért a Szellőző Művek Kft. az EU rendelet szerinti termékinformációs követelményeket kielégítő tájékoztatást ajánlatkérőink számára a konkrét típus kiválasztása után az ajánlati dokumentációban szolgáltatja. A közeljövőben tervezett honlap tartalom bővítést követően a jellemző típusok és standard méretek adatai közvetlenül elérhetővé válnak.
© SZELLŐZŐ MŰVEK KFT.    |    1116 Budapest, Építész utca 8-12.    |    1509 Budapest, Pf. 12.    |    Tel.: +36-_1-204-_5972    |    Fax: +36-_1-204-_5972    |    E-mail: info@szellozomuvek.hu